Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför kom grävmaskin i kläm vid silorivning

Sent i torsdags kväll revs sista delen av silon i Norrtälje hamn. Oroliga läsare hörde av sig om en grävmaskin som tycktes ha hamnat i kläm. Men det var inte så allvarligt som det såg ut.

Oroliga Norrtäljebor hörde av sig till Norrtelje Tidning och trodde att den hade rasat av en olyckshändelse.

- Silon har rivits under kontrollerade former. Vi har varit nere i hamnen och pratat med rivningsarbetare. De var väldigt nöjda med resultatet, sa Anders Marcus, yttre befäl på räddningstjänsten till NT på torsdagskvällen.

Så den rasade inte av misstag?

- Nej inte alls. Allt har gått rätt till.

Under kvällen fick NT in ett flertal rapporter med bilder på en grävmaskin som till synes klämts under rasmassorna efter silorivningen.

- Det stämmer att vi hade ett tillbud här igår kväll. Ingen skadades, däremot fick vi ett verktyg skadat som vi nu måste laga, säger Andreas Eriksson från NKR Demolition AB, projektledare för rivningen av Lantmännens gamla silo.

Vad var det som hände?

- Vi bilade av en pelare och verktyget längst ut på grävmaskinen kom i kläm. Det gjorde att ena larven vreds upp och hela grävmaskinen fick slagsida på cirka tjugo procent. Föraren befann sig på säkerhetsavstånd så det var aldrig någon fara för personskador, säger Andreas Eriksson.

Hur reagerade föraren i grävmaskinen?

- Det första han sa när han kom ur maskinen var att “Skit, Andreas, jag fick inte med mig hammaren!”

Vad händer nu?

- Hydralkolven som gick sönder ska lagas, i övrigt är grävmaskinen i lika fint skick som innan gårdagskvällen, säger Andreas Eriksson.