Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dana Dragomir spelar i Norrtälje

Hon kallas för panflöjtens drottning. I morgon kommer Dana Dragomir till Norrtälje och gör konserten ”Panflöjt i juletid”.

Annons

Panflöjtisten Dana Dragomir har en lång karriär bakom sig. Som 16-åring slog hon igenom i Rumänien och räknas som den första kvinnliga professionella panflöjtisten. Som 21-åring lämnade hon hemlandet för att göra karriär i USA. Och efter några år ledde vägarna till Sverige.

– Min identitet är rumänsk, men jag har inte längre någon relation till mitt hemland. Det är i Sverige jag känner mig trygg, här har jag bott mer än halva livet, säger Dana Dragomir.

1991 slog hon igenom stort hos svenska folket med låten Mio min Mio, skriven av Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Sedan dess har det rullat på. För två år sedan firade hon att det var 20 år sedan genombrottet.

– Mio min Mio är en låt som jag måste spela för publikens skull. Det är också en låt som jag aldrig blir trött på, det är så naturligt att spela den, säger hon.

På lördag bjuder Dana Dragomir på en julkonsert i Norrtälje kyrka. Hon beskriver det som en intim konsert med den stämningsfulla panflöjten i fokus.

– Det blir en blandning av klassiska jullåtar och även folkmusik och pop. Något som brukar bli både stämningsfullt och mäktigt.

Dana Dragomir Norrtälje kyrka 7 december kl. 19.00