Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för skidfest på Lundåsvallen

Meriterade åkare som gör upp i tuffa och intensiva heat med ”speedwayregler”. Det är vad som väntar i Häverödals SK:s skidfest på Lundåsvallen i kväll.

Annons

Fjolåretsskidsprint i Parken blev en succé med 327 åskådare. I kväll är tävlingen tillbaka – på Lundåsvallen.

– Det är verkligen jättesynd att vi inte kan köra på Parken men vi kan inte göra mycket åt vädret. Vi vill att skidsprinten ska bli tradition och nu när vi fått hit så bra åkare var det aldrig läge att ställa in. Lundåsvallen blir en bra reservlösning, säger tävlingsledare Janne Pettersson.

Häverödals SK kommer tillverka banan under onsdag förmiddag.

– Vi har tillräckligt med snö för att det ska räcka till och det blir en rapp och kort bana som bäddar för fina dueller, utlovar Pettersson.

Tio åkare är uppdelade i fem mixlag och alla lag möter varandra två gånger.Tävlingens upplägg bygger på speedwayregler, ettan i varje heat får tre poäng, tvåan två och trean en poäng.

– Det blir tjugo heat och sedan finaler för herrar respektive damer. Heaten kommer gå med tre minuters mellanrum och det kommer hända grejer hela tiden.

– Till exempel kommer våra aktiva kommer vara speakers när de inte själva tävlar. Både Bryntesson och Strömstedt kommenterar OS och Johansson är professionell speaker.

Dock kommer inga speedwayförare från Rospiggarna att kunna medverka i år.

– Tyvärr fungerade inte det i år. Kim Nilsson är fortfarande i USA och tränar medan Timo Lahti kör skidor hemma i Finland, meddelar Micke Teurnberg i Rospiggarna.

Kvällens tävlingar börjar klockan 18.30.

– Jag tror publiken kommer ha väldigt kul och jag hoppas på bra uppslutning. Ett tips till publiken är att ha på sig gummistövlar då det lär samlas en del vatten bredvid banan, säger Pettersson.

Lagen

1. Erik Ohlström (IK Rex) med Anna Karin Strömstedt (Vansbro AIF)

2. Adam Johansson (IFK Mora) med Astrid Bruland (Norge)

3. Robin Bryntesson (Sollefteå SK) med Ida Eyde (Norge)

4. Johan Edin med Ida Lindqvist (som ersätter Frida Hallqvist). Båda IFK Mora.

5. Johan Eriksson med Lisa K Svensson, båda Åsarna IK.

Tobias Fredriksson, gammal landslagsåkare, medverkar under kvällen. Det kommer även köras tre ungdomsstafetter.