Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Rimbo HK att möta den orangea väggen

Möter serieledaren IFK Kristianstad på bortaplan i kväll. Dick Tollbring: "De har en jättepublik".

Annons

Rimbo bröt dödläget via oavgjort hemma mot Drott i förra veckan, klubbens första elitseriepoäng någonsin. Och poängen har höjt stämningen i laget.

– Folk har frågat ”när tar ni poäng?” och nu har vi det. När man vet att man kan prestera och tar den där poängen så får man mersmak. Vi har fått arbetsro och det har känts lättare att komma till träningarna, säger Dick Tollbring.

I kväll väntar en ny match.  Och inte vilken som helst.  Serieledaren IFK Kristianstad på bortaplan i kokande Kristianstad Arena.

Skåningarna har snittat 4 959 åskådare (överlägset flest i elitserien, Rimbo snittar 735) på sina hemmamatcher den här säsongen.

– De har en jättepublik. Vi pratade om det efter träningen i dag (läs i går). Vi måste försöka koppla bort det och spela efter vår melodi.

– I bland känns det som att vi spelar i ett lite för högt tempo. Vi måste välja våra lägen bättre. Men samtidigt är spel i högt tempo det som vi är bra på.

Dick Tollbring tror att Kristianstads spel kan passa Rimbo bra.

– De är jättebra naturligtvis men lite halvtröga. De är duktiga i sitt skytte och kan våra målvakter hitta rätt mot det så kan det bli väldigt intressant för vår del.

Matchguide

Vad: IFK Kristianstad–Rimbo HK i herrarnas elitserie.

När: I kväll klockan 19.00.

Var: Kristianstad Arena.

Rimbo:

Läget i lagen:Fredrik Blomqvist är knäskadad. Jonatan Widgren och Andreas ”Ante” Mattsson står i Rimbos mål.

Kristianstad: ”Alltid kul att möta ett lag man aldrig mött förut. För oss gäller det komma upp i nivå och ta tag i matchen och initiativet. Även om Rimbo inte vunnit någon match än så kommer laget närmare en seger för varje match som går”, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren som mönstrar ett lag helt utan skador.

NT tippar: 38–29

Så följer du matchen: Via NT-sportens twitter (NT_sporten).