Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för RFSL-kongress på Marholmen

Toppolitiker medverkar och en speciell rosa Norrtälje kommun-flagga hissas.

Annons

I helgen hissas regnbågsflaggan på Marholmen. Då håller RFSL kongress. RFSL, som uttyds Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter, har en lokalavdelning i Norrtälje sedan ett och ett halvt år.

– Vi vill visa upp Roslagen och Norrtälje för deltagare från hela landet, säger Niclas Sandin, nyvald lokalordförande i Norrtälje. Vi vill visa att det går att ha en lokalavdelning i en liten ort som Norrtälje. Tala om att det finns RFSL-personer i den lokala vardagen.

Kongressen startar på fredagen. Då kommer kommunalrådet Kjell Jansson att hissa en specialgjord rosa kommunflagga på Marholmen. Det kommer fler tunga politiker till kongressen, bland andra Marita Ulfskog, EU-parlamentariker för Socialdemokraterna.

Lokalavdelningen har ett 50-tal medlemmar. Till kongressen kommer omkring 250 delegater. Kongressen avslutas på söndagen.