Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för årets sommartävling: Är du årets sommarfotograf?

Skvättande vatten från sommarens första magplask? Solnedgången över fältet? Eller kanske smältande glass som rinner längst handen? Det är du som bestämmer vad sommar är för just dig. Fånga känslan – och dela med dig av den. Tillsammans får vi varje nummer av Helg-bilagan att blomstra.

Anmäl text- och faktafel

För nionde året i rad kan du nu vara med och tävla om titeln Årets Sommarfotograf. Fånga din känsla av sommar genom linsen och mejla in ditt bidrag. Fotovana eller kameratyp spelar ingen roll, det är ögonblickets energi som räknas.

Förra årets vinnare Staffan Palm arbetar som snickare när han inte har fullt upp med att fånga spännande händelser med kameran. Och det är just de oväntade händelserna som Staffan Palm tycker en bra bild ska innehålla.

– Fotografiet jag vann med förra året bara hände. Under sommaren har jag alltid kameran redo i handen, och det är då man lyckas. En bra bild för mig ska gärna innehålla liv och rörelse. Något dramatiskt och kanske lite humor också, säger han.

Att Staffan Palm skulle vinna var inget han själv trodde. Hans pappa däremot var övertygad redan från första stund.

– Det var pappa som sa att jag skulle skicka in bilden, och tur var väl det, säger Staffan Palm.

Staffan Palm ska skicka in ett bidrag till tävlingen i år igen, men tror inte på någon vinst.

– Jag tror att det blir väldigt svårt att toppa förra årets bild, och så hoppas jag att någon annan får chansen att vinna. Det var så kul att få bilden publicerad och att få ta del av det fina priset, säger Staffan Palm.

Vinsten i år är inte bara titeln Årets Sommarfotograf 2019, utan också ett presentkort på en spahelg på Marholmen för två personer.

Sommarens fototävling – så här deltar du

Mejla din sommarbild till: [email protected] Skriv vem fotografen är, och om så är fallet, vilka personer som är med på bilden. Bifoga dina kontaktuppgifter i mejlet. Bilderna kan komma att publiceras i tidningen och på NT:s hemsida. Fram till och med den första augusti kan du skicka in ditt bidrag. Vinnaren presenteras den åttonde augusti.