Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för anmälan till Utmaningen

Tolv band, åtta tillfällen och massor av ny musik. Det är dags att anmäla sig till Utmaningen som har blivit Roslagens årliga musiktävling.

Annons

Rolling Stones. Så stavas årets utmaning i tävlingen med samma namn. För sjätte året i rad är det dags för Roslagens osignade band att mötas på scenen på klubben Teatern. Men egentligen är det fel att avgränsa musiktävlingen till Roslagen. Numera har den nämligen vuxit sig så stor att även band från till exempel Stockholm deltar.

Den 11 oktober hålls den första av tävlingens åtta fredagar i höst. Tolv band eller artister väljs ut av en jury, som i grundomgången bland annat kommer få framföra någon av Rolling Stones låtar – i egen tappning.

– Det är det som är själva utmaningen, när till exempel ett rockband måste göra sin egen grej av en Eminem-låt. Det är sjukt kul och det brukar göras fantastiska versioner, säger arrangören Stefan Källström.

I övrigt ska banden spela egenskriven musik. Under de åtta kvällarna är det publikens röster som bestämmer vem som ska gå till final. Den 29 november spelas det om förstaplatsen. Vinnaren kammar bland annat hem ett presentkort på 15 000 kronor i en musikaffär.

Senast 27 september ska anmälan till tävlingen vara inne på [email protected] .