Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att söka sommarjobb

Norrtälje kommun erbjuder feriejobb även detta år och snökningsperioden börjar 28 feburari.

Annons

Norrtälje kommun erbjuder precis som förra året sommarjobb för ungdomar. Cirka 36 platser kommer att finnas i år och är du 16-18 år och skriven i kommunen har du möjlighet att söka. Ansökningsperioden för årets feriejobb inom vård och omsorg börjar 28 februari och avslutas den 16 mars. Ansökningsdatum för övriga områden är inte fastställt än, men runt vecka 14 är det sagt.

Karina Norrbacka, human resource-chef i Norrtälje kommun, räknar med att majoriteten av feriejobben kommer att finnas inom barnomsorg och skola. Förra året lottades sommarjobben ut och i år, blir det troligtvis likadant, säger hon.

Feriejobb innebär ett jobb under högst tre sommarveckor inom offentlig sektor och företag. Målet är att man ska få arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden. Förra året låg lönen på 65 kronor per timme.