Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att rösta på den som Du tycker ska få NT:s Guldankare för sportåret 2016

Det har kallats NT:s svar på Jerringpriset. Norrtelje Tidnings Guldankaret ska i år delas ut för fjärde året. Och det är Du som tillsammans med en jury avgör vem som får det. Omröstningen startar i dag.

I samband med att Norrtälje fick sin egen idrottsgala 2013 så gick det anrika priset NT-plaketten, ett pris till den som gjort årets idrottsprestation, i graven. I stället gjorde Guldankaret entré.

Guldankaret delas ut till den som av NT:s läsare och en jury anses ha gjort den största idrottsprestationen det gångna året. Vinnaren presenteras, efter en nedräkning från plats 12 till ett, på Idrottsgalan som arrangeras den 10 februari.

– Skillnaden jämfört med NT-plaketten är att folkets röst ingår och då som en lika stor del som juryns, säger NT-sportens Pove Persson. Det är något som jag tycker ökat prisets tyngd då det för idrottare alltid är roligare om folkets röst ligger bakom.

– I år har vi tagit ut 12 kandidater som på olika sätt alla är värdiga att vinna Guldankaret.

I dag presenteras alla kandidater och hur du går till väga för att bidra med din röst. Omröstningen pågår fram till och med fredag den 27 januari.

I juryn ingår Pove Persson och Niclas Pärni från Norrtelje Tidning, Madeleine Andersson, Upplandsidrotten, Adam Persson och Cecilia Möller, Norrtälje kommun, Tomas Ackelman, Mötesplats Roslagen och Jan-Erik Svecke, Roslagens Sparbanks Stiftelser.

Här kan du läsa om kandidaterna och se hur du lägger din röst