Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykeltur mot cancer har gått i mål i London

Kenneth Hagström Norrtälje är en av dem som under pompa och ståt gick i mål vid Buckingham palace på söndagskvällen.

Efter 100 mil och en vecka på cykelsadeln, trampade 137 svenska cyklister i mål vid slottet Buckingham palace i London på söndagskvällen. 

27-årige Kenneth Hagström är en av de 32 cyklister som i veckan cyklat välgörenhetsloppet Ride of Hope Europe för Stockholmsteamet. Totalt har sex svenska lag cyklat genom England och Wales. Allt till förmån för svenska Barncancerfonden.

NT når Kenneth Hagström på mobilen efter att han gått i mål vid Buckingham palace. De hade då cyklat, teamvis och fyra i bredd med motorcykeleskort, sista sträckan genom London.

Han är han både glad och sorgsen.

– Det känns jättebra att vi kommit i mål. Men det är lite vemodigt också, säger han.

Lagen har annars haft tur med vädret. De har fått cykla i ett fantastiskt landskap och bilisterna har varit trevliga. Men det har funnits motgångar som vurpor, punkteringar och problem med växlar. Själv cyklade Kenneth omkull dag fyra.

– Cykeln vek sig och jag ramlade, säger han.

Men trots hög hastighet klarade han sig bra.

Syftet med den 100 mil långa cykelturen har, förutom att sprida kunskap om Barncancerfonden, också varit att samla in pengar.

Totalt har Team Stockholm samlat in 1,2 miljoner kronor. Sammanlagt har alla lag samlat in fyra miljoner.