Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelresa mot cancer går i mål i London

På bloggen ”Resa för livet” har vi sedan oktober kunnat följa Kenneth Hagströms väg fram till välgörenhetsloppet Ride of Hope Europe. När Hagströms lag, Team Stockholm, går i mål i London på söndag har de cyklat 100 mil på en vecka till förmån för Barncancerfonden.

Kenneth Hagström, som till vardags är IT-tekniker, är en av de 32 cyklister som valdes ut till Team Stockholm. Han är uppvuxen på Rådmansö och bor numera i centrala Norrtälje. Men i söndags åkte han från den vanliga roslagsmiljön för att cykla välgörenhetsloppet Ride of Hope Europe genom England och Wales. Han har även bloggat för NT om sin resa.

I skrivande stund har Team Stockholm tre etapper kvar innan de kommer fram till målet i London. Under dagen ska de ta sig 16 mil till Oxford och på lördag väntar sträckan mellan Oxford och Dorking.

− Vi räknar med att köra cirka 300 kilometer på tre dagar. Vi får då ihop 1 000 kilometer på hela resan, säger Kenneth Hagström.

Han berättar att de så här långt har haft tur med vädret och att bilisterna som de måste dela väg med har varit väldigt trevliga.

− Det har både gått väldigt bra men det har också funnits flera trassliga motgångar. Vi har de första dagarna haft flera punkteringar, långt många fler än vad vi fått på träning. Det har varit en del små vurpor, mest stillastående, men också en otäck krock dag tre då en person blev liggande och fick köras med ambulans på grund av axel- och nackont, säger Kenneth Hagström.

Det visade sig senare ha gått bra men det var en tuff situation för laget. Det inträffade även en singelvurpa under onsdagens etapp. Men annars har de bara haft lite problem med växlar och hjulen på några cyklar. Kenneth Hagström berättar att alla är välbehållna och att de är ”taggade” inför dagens etapp.

− Cyklingen har varit fantastisk och miljöerna lika så, säger Kenneth Hagström.

Är det som du förväntade dig att det skulle vara?

− Inte nära på. På ett positivt vis! Det blir nästan aldrig långtråkigt. Det finns otroligt mycket att se. Landskapet är otroligt vackert och varierande. Och det är inte så påfrestande som jag trodde det skulle vara att cykla så många dagar i följd. Vädret har ju varit på vår sida men vi får se hur det blir de tre kommande dagarna, säger Kenneth Hagström.

Kenneth Hagström beskriver de senaste två dagarna som de bästa. Det har varit branta sluttningar och gröna ängar längs med vägen samtidigt som det kan dyka upp hundraåriga gamla borgar med tinnar och torn. Och vyerna ackompanjeras av klappande händer från människor som hejar på dem.

− Landskapet är verkligen något av det bästa med resan, säger Kenneth Hagström.

Ride of Hope beskrivs som cykelloppet där man trampar lika mycket med hjärtat som med benen. Många av deltagarna säger att cyklingen bara är en bonus till att de samlar in pengar till Barncancerfonden.

Team Stockholm hade som mål att samla in 300 000 kronor till den 31 augusti 2014 och har i skrivande stund redan samlat in 406 983 kronor. På söndag är det målgång i London och Kenneth Hagström tror att det kommer att bli känslosamt.

− Det kommer vara superhäftigt. Vi kommer ha någon form av eskort och samtliga team på 137 stycken cyklister ska köra in samtidigt. Jag trivs superbra i laget så det kommer med säkerhet kännas tråkigt att veta att det är sista cyklingen med gänget, säger Kenneth Hagström.

Läsa Kenneth Hagströms blogg Resa för livet på norrteljetidning.se här.