Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coop vill starta nytt

Coop vill öppna en ny butik i Norrtälje. Livsmedelsjätten begär att få köpa mark av kommunen vid stadens södra infart.
 
Läs även: "Västra vägen kan sänka Knutby torg"

Annons

Kedjans nuvarande varuhus i Norrtälje, Coop Forum på Knutby torg, är omodernt och uppfyller inte kraven på funktionalitet och kundanpassning, enligt Coop Butiksutveckling.

Dessutom löper hyresavtalet med fastighetsägaren ut 2015.

– Vi behöver göra stora investeringar i den befintliga byggnaden om vi ska vara kvar där. Därför tittar vi på helt nya alternativ och området runt södra infarten är väldigt intressant, säger Peter Ekström, vd för Coop butiksutveckling.

Fastigheten bolaget siktar in sig på heter Görla 8:1 och ligger mellan E18 och väg 276, nedanför McDonalds och Hotell Roslagen.

Det är inte första gången Coop har önskemål om en etablering intill södra infarten. Livsmedelskedjan ville köpa mark på Nordrona för drygt ett år sedan men fick nej av Norrtälje kommun den gången.

Nu gör man ett nytt försök. Ambitionen är att bygga ett matvaruhus på 4 500-5 000 kvadratmeter. Kontakter har även tagits med bensinförsäljare och restaurangkedjor för att bygga på servicen runt matbutiken.

– Vi tror på Norrtälje. Sommargästerna, närheten till Stockholm och den planerade inflyttningen gör staden intressant, säger Peter Ekström.