Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coop skrotar återbäringen

Nu har Coop stoppat medlemsåterbäringen. Systemet ersätts av ett poängsystem där medlemmar kan få rabatt på resor och kläder hos andra företag.

Den 1:a juli skrotade Coop medlemsåterbäringen. Det innebär att medlemmar inte längre kommer att få tillbaka pengar som de handlat för i butiken. Återbäringen ska ersättas av ett nytt poängsystem, där kunder i stället kan få ta del av erbjudanden hos Coop eller deras samarbetspartners.

– Man kommer fortfarande att ha möjlighet att få tillbaka pengar i form av värdecheckar hos Coop.

Skillnaden är att man numera även kan få värdecheckar hos våra samarbetspartners som Fritidsresor, Polarn o Pyret, med flera, säger Mikael Ahlqvist, chef för Coops medlemsprogram.

Vill man inte få rabatt på mat när man handlar hos er?

– Kooperativets syfte är att skapa ekonomisk nytta för våra medlemmar och det gör vi ju. Den största delen av våra erbjudanden kommer fortfarande att utgöras av varor, värdecheckar eller rabatter i Coops butiker.

Kostnaden för återbäringen landade förra året på 886 miljoner och med det nya poängsystemet beräknas Coop kunna spara runt 500 miljoner. Mikael Ahlqvist vill dock inte kännas vid att Coop genomför ändringen för att spara pengar.