Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coop nekas mark

Coop Forum vill flytta från Knutby torg och bygga nytt vid Norrtäljes södra infart. Men Coop är inte helt överens med kommunen.

Annons

De nuvarande lokalerna, Coop Forum vid Knutby torg, börjar bli otidsenliga och hyresavtalet med fastighetsägaren går dessutom ut 2015.

Coop butiksutveckling AB skrev senast i maj i år ett brev till Norrtälje kommun.

Blickarna har riktats mot ett markområde mellan E 18 och väg 276, nedanför McDonalds och Hotell Roslagen.

Den marken vill de styrande politikerna inte släppa till. Där är det tänkt att bli en rastplats med drivmedelsförsäljning och annan service.

Coop har erbjudit sig att jobba vidare utifrån det konceptet.

Oppositionsrådet Ulrika Falk (S) tycker att kommunen åtminstone borde ha undersökt om det är möjligt.

– Det är tråkigt att man är så snabb att avslå förfrågan, säger hon.

Kommunalrådet Kjell Jansson (M) ser dock andra lösningar. En ny plan för Knopdalen, beläget vid E 18 längre söderut på Nordrona-området, kan vara klar om två år. Där kan dagligvaruhandel bli aktuell.

Den etappen av utbyggnaden av handelsområdena på Nordrona bör dock vänta till efter det att Nordrona Fastighets AB med de tre Norrtäljeföretagarna Claes-Göran Sylvén, Anders Eriksson och Magnus Fagerström utvecklat den mark de köpt av kommunen för 85 miljoner kronor, anser Kjell Jansson.

– Handeln på Nordronaområdet måste växa i en logisk ordning, säger han.

Peter Ekström, vd för Coop butiksutveckling, vill inte kommentera kommunens besked.

– Jag vill gå igenom beslutsmaterialet först, säger han.