Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coop gör nytt försök få bygga butik i Norrtälje

Coop ger inte upp sin önskan att få bygga en ny modern butik i Norrtälje trots att kommunens styrande politiker hittills har sagt nej till flera förslag.

Annons

Dagens Coop- butik vid Knutby torg är sliten och behöver ersättas.

I ett par års tid har Coop försökt hitta ett nytt, lämpligt läge, allra helst i närheten av den södra infarten.

– En satsning i Norrtälje är jätteprioriterad för oss, säger Anders Rovér, etableringschef hos Coop butiksutveckling AB.

Nu har nya kontakter tagits med kommunen. En förhoppning är att kommunen ska ompröva sin inställning.

Coop, som vill samarbeta med både en snabbmatskedja och ett bensinbolag, vill fortfarande satsa på en ny butik mellan E18 och väg 276, nedanför McDonalds och Hotell Roslagen.

– Det skulle ge minst 50 nya arbetstillfällen, säger Anders Rovér som också tycker att konkurrensen i kommunen skulle gynnas.

– I dag har Ica 70 procent av marknaden och det är osunt, anser Rovér.

Kommunalrådet Kjell Jansson (M) har tidigare öppnat för möjligheten att Coop kan få etablera en ny matvarubutik i det blivande handelsområdet Knopdalen vid Nordrona där arbetet med en ny detaljplan inte riktigt kommit i gång.

Det är tankar som inte tilltalar Coop. Läget, en bit från det stora trafikstråket, passar inte för dagligvaruhandel, anser företaget.