Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coacha din drömelva

Var med och tävla om en fotbollsresa värd 7 000 kronor genom att ta ut din drömelva bestående av lokala fotbollsspelare. Nu startar NT:s nya satsning på den lokala fotbollen: Coachen.

Annons

Från och med i dag kan du ta ut din lokala drömelva i tävlingen Coachen, Norrtelje Tidnings nya satsning, i samarbete med Everysport Mediaservice, på den lokala fotbollen.Coachen är ett gratis spel på nätet som går ut på att ta ut ett lag bestående av elva lokala fotbollsspelare och en tränare.

Du kan välja mellan samtliga spelare i de lokala lagen från division 1–7, i både herr- och damlag. Varje vecka är det dessutom tillåtet att byta ut två av de uttagna spelarna mot två andra.

Poäng får spelarna bland annat genom att göra mål, tränarna genom vunna eller oavgjorda matcher och målvakterna genom noll eller ett insläppt mål.

– Vi tycker Coachen är ett roligt sätt att försöka lyfta intresset kring den lokala fotbollen. Det här känns som något som kan bli populärt, säger Pove Persson, NT:s sportchef.

Hur kan det här lyfta intresset för fotbollen?

– Om man har tagit ut tre spelare från till exempel Hallsta och tre från Rådmansö, och så möter de lagen varandra. Då har man plötsligt en extra anledning att se den matchen.

Den coach vars lag har flest poäng när spelet är över i oktober vinner en fotbollsresa värd 7 000 kronor, tvåan och trean belönas med presentkort från Intersport. Dessutom delas månadsvinster ut från maj-september där bästa lag per månad vinner presentkort från Intersport.

Hur kommer det märkas i NT att Coachen pågår?

– Vi kommer skriva på ett annat sätt om den lokala fotbollen i och med att tävlingen är i gång. Säg att en spelare i Väddö är poängkung i Coachen, då får vi en anledning att skriva om den spelaren. En anledning vi inte haft tidigare då vi inte har någon kontinuerlig bevakning av division 7.

Får en spelare som gör mål i division 3 mer poäng än en spelare som gör mål i division 7?

– Coachen är inte divisionsanpassat utan ett spel som är lika intressant oavsett division. Det vill säga en spelare får inte fler poäng om han eller hon gör mål i en av de högre divisionerna. Det gör att alla lag i alla serier får samma betydelse oavsett nivå.

– Man kan hitta guldkorn i de lägre divisionerna om man har bra koll på de trupperna.

Coachen pågår under fotbollssäsongen 2013 och startar den 3 maj och slutar den 6 oktober, endast matcher i ordinarie seriespelet räknas, det vill säga cup- eller kvalmatcher räknas inte. Alla trupper är inte kompletta än, men kommer kompletteras innan tävlingsstarten den 3 maj.

Klicka här för att komma till Coachen.