Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chris Harris hoppas på en nytändning

Han kallas Bomber och är en av elitseriens hårdaste förare. I år kör han för Rospiggarna och lita på att Chris Harris inte kommer ge bort någonting gratis på Parken.
– Jag satsar alltid 110 procent och kommer kriga för varje poäng det finns chans på, säger den brittiske stjärnföraren.

Annons

Rospiggarna har varit på jakt efter Chris Harris under tidigare elitseriesäsonger. Och när en lucka öppnade sig i vintras nappade den trefaldige brittiske mästaren.

– Jag har alltid gillat att köra på Parken med Västervik och att nu få tillhöra hemmaåkarna känns toppen. Detta är en bra möjlighet för mig och jag ser fram emot säsongen i Hallstavik, säger Chris Harris på telefon från hemmet i Coventry.

Efter åtta säsonger i Västervik drar han på sig den rödvita dressen i morgon. I Västervik drog han in mest poäng i klubbens historia efter Gollob och det är inte för inte att han kallades ”Mr Västervik”.

Men trots att han fick lämna Västervik i höstas handlar årets säsong inte om någon slags revansch för Harris.

– Nej, Västervik ville satsa på andra förare och det är inte så mycket att tänka på nu. Jag hade väldigt fina år i Västervik och många goda minnen från tiden där, men nu är allt fokus på Rospiggarna.

Sista året i Västervik nådde inte Harris upp till sin fulla kapacitet. Kanske kan årets säsong i Rospiggarna innebära en nytändning för 31-åringen.

– Det tror jag definitivt, att köra med Rospiggarna blir en kul utmaning och jag känner att jag kan förbättra mig mycket jämfört med i år. Särskilt med Parken som hemmabana.

Harris kommer till sin rätt allra bäst på små banor och britten blir en viktig pusselbit i Teurnbergs satsning på ett starkt hemmalag.

– Jag tycker vi har ett riktigt bra lag och vi kommer bli svåra att slå på hemmaplan. Det är en bra grupp, Jonsson känner jag sedan åren i GP och det är en bra ledare. Korneliussen kommer jag bra överens med och detsamma gäller Jonas Davidsson. Jag tror på oss.

Hur långt kan det räcka?– Jag tycker att vi är bra nog för att gå till slutspel. Det måste vara vårt första mål och tar vi oss till slutspel får vi börja sikta på nästa mål.

Det enda frågetecknet gäller formen. Harris har haft det tungt i årets två GP-tävlingar och varit ojämn i England och Polen.

– Det har gått lite upp och ner. Överlag har det känts bra med cykeln, förutom i förra GP-tävlingen, och det handlar snarare om att jag måste jobba upp självförtroendet på banan.

Men en sak är säker. Med Harris får Rospiggarna en rutinerad förare i världsklass som alltid ger sitt yttersta. På och utanför banan.

– Jag hoppas bidra till att vi får en bra lagkänsla, att vi har kul på matcherna samtidigt som vi tar mycket poäng.

– På banan ger jag alltid 110 procent och krigar för varje poäng. Det kan publiken på Parken räkna med, utlovar Harris inför morgondagens premiär.

Chris Harris

Ålder: 31

Bor: Coventry, Storbritannien.

Familj: Fästmön Emma-Louise.

Klubbar 2014: Rospiggarn (elitserien), Coventry (England), Rybnik (Polen)