Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chicago får George Lucas-museum

Snart får "Star Wars"-fantaster en ny plats att vallfärda till. Regissören till de berömda rymdfilmerna, George Lucas, har meddelat att Chicago blir platsen för ett nytt museum i hans namn.

Annons

Regissören och producenten George Lucas har valt den amerikanska staden Chicago för sitt museum Lucas Museum of Narrative Art. Det ska ägnas åt berättarkonst genom tiderna, och är tänkt att öppna år 2018.

-Jag känner mig ödmjuk inför att ingå i ett sådant fantastiskt museumsamhälle och att skapa museet i en stad där man så länge omfamnat olika konster, säger regissören, enligt The Telegraph.

Exakt vad museet ska innehålla har inte meddelats, men troligen tänker Lucas donera från sina samlingar till huvudutställningen, där både Star Wars-föremål och amerikansk konst ska ingå.

Ärade över museet

George Lucas har nära band till Kalifornien, där en stor del av hans huvudsakliga verksamhet också befinner sig. Det orsakade därför viss förvåning att han valde Chicago. Men stadens borgmästare Rahm Emanuel är mycket stolt.

-George Lucas har de senaste fyra årtionden revolutionerat berättarkonsten och vi är ärade över att ta emot det här otroliga arvet som gör att alla nu kan lära sig om, och uppleva olika typer av berättarkonster".

Museet kommer att byggas i närheten av andra attraktioner som Shedd Aquarium och The field Museum of Natural History.

Redan nu finns en hemsida klar. Läs mer på:www.lucasmuseum.org.