Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören om samhällskontraktet: NT ska vara nära sin publik – därför ska era berättelser få ta plats

 
Samhällskontraktet
Visa alla artiklar

Norrtelje Tidning ska dagligen vara nära läsarna och publiken.
Vi ska låta era berättelser få plats hos oss och ni ska få chansen att ge dessa berättelser en chans till offentlighetens ljus – om det finns ett sådant intresse.
Därför startar vi nu upp reportageserien Samhällskontraktet - med fokus på att ni ska få synliggöra saker ni vill belysa kopplat till: vård, skola och trygghetsfrågor.

Under onsdagen, i samband med Norrtälje marknad, mötte vi er, våra läsare. Förutom viktiga inspel om innehållet i NT-appen och tidningen landade flera diskussioner i att det finns många viktiga skeenden vi bör belysa i samhället och i kommunen.

Diskussionerna byggde bland annat på frågor som på något sätt går att koppla till polis, vård och skola.

En kvinna vi samtalade med var besviken på krångliga beslutsprocesser inom olika vårdinstanser och en man var tydlig med att just han ansåg att det saknades polisnärvaro på landsbygden.

De här berättelserna bekräftar bilden av att det är viktigt för NT att låta er i publiken söka sig till oss för att berätta - och om det finns en sådan vilja; utkräva svar.

Och vi ska alltid vara lyhörda kring det vår publik varit med om.

Reportageserien Samhällskontraktet bygger på just era ord om trygghetsfrågor, vård, omsorg samt skolfrågor.

För Norrtelje Tidning är det viktigt att vi ger publiken en chans att ta plats och få vara en del i debatten. Vi vill skapa en daglig känsla av ett starkt lokalt intryck där människorna i vårt täckningsområde får utrymme att ge sina historier en plats i offentlighetens ljus.

När vi på NT bestämde oss för att återigen reda ut hur säkerheten egentligen är vid Ledinge trafikplats ville flera människor ge sin bild av otryggheten som omringar dem i deras relation till en plats som är mycket viktig för den dagliga pendlingen, norrut som söderut.

Ledinge-diskussionen har varit het och omdebatterad i mängder av år.

Frågan har blivit en del av det lokala samhällskontraktet.

* * *

Vi råder er att fortsätta höra av er med flera berättelser och nyhetstips.

Och vi råder er att följa reportagen inom Samhällskontraktet.

Har du något du vill berätta om inom områden såsom trygghetsfrågor, polis, skola, vård och omsorg?

Vi vill återigen understryka följande:

Hör av er till [email protected]

Vi kommer att lyssna.

Vi ska ha publiken i fokus varje dag.