Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centrumlägenheter i Hallstavik byggs om

De 30-tal lägenheter som ryms i centrumhusen i Hallstavik ska byggas om och rustas. Hyresvärden Credentia räknar med att komma i gång med upprustningen andra kvartalet i år.

De 30-tal lägenheter som finns i de tre huskropparna på centrumtorget har inte varit bebodda de senaste åren. Omsättningen på hyresgäster var tidigare hög. Med anledning av hyresvärdens planer på att rusta upp dem plockade man inte in några hyresgäster. Tidigare har också en idé om att göra om lägenheterna till äldreboende funnits.

– Den tanken har vi släppt och nu planerar vi för att bygga om lägenheterna, säger Ronny Jansson, vd för Credentia.

Planerna är att fördela om antalet lägenheter, i dag finns ettor och tvåor. Några av dessa kommer nu att byggas om till treor, enligt Ronny Jansson.

– Vi vill göra lägenheterna mer attraktiva för att attrahera en större kundgrupp, säger han.

Credentia ska undersöka hur stort intresset är för lägenheterna genom att sätta upp skyltar. Ronny Jansson tror dock att intresset är stort då hyreslägenheterna ligger så centralt.

– Här finns närhet till service. Vår erfarenhet är också att det är ont om hyreslägenheter i Hallstavik just nu.

Credentia har påbörjat planering och projekteringen och på vårkanten räknar man med att kunna börja bygga om lägenheterna.