Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern ser fram emot att skapa en ny stadsdel

Centerpartiet ser fram emot att skapa en ny och modern stadsdel i Norrtälje hamn. Där boende, kommuninnevånare och besökare ska känna sig hemma och trivas. Där det skapas en levande och pulserande stad med butiker, kultur, evenemang och verksamheter av alla slag.

Annons

Centerpartiet har varit med och bidragit till att det finns flera parker och träd längs gatorna och gränderna i området. Kajen ska vara allas vardagsrum, där evenemang och handel ska utvecklas. Vi har valt att vinkla gatorna på ett spännande sätt, som gör att den som flanerar i området ska hitta en ny vinkling runt nästa hörn.

Vi vänder hamnstaden Norrtälje mot vattnet och tar emot dig som kommer med båt på ett välkomnande sätt. Det ger också möjlighet för att kunna nå vår vackra skärgård genom båttrafik.

Centerpartiet vill att kvarteren i hamnen ska utformas på ett miljömässigt hållbart sätt. Detta kommer vi att bevaka i varje detaljplan som kommer för varje kvarter. Det ska vara varierande boendeformer i vår levande stadsdel.

För att få en varierande och tilltalande arkitektur så föreslår Centerpartiet att det finns kunniga människor på detta område med i den fortsatta utformningen. Lösningen kan vara ett skönhetsråd eller någon form av arkitekttävling för att forma kvarteren.

Centerpartiet sätter människorna i centrum och ser denna stadsdel och dess utveckling som en del av nyskapande, samtidigt som vi värnar den gamla staden och dess värden. Norrtälje ska välkomna nya innevånare och besökare med två fantastiska världar i en och samma stad.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel