Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cassandra Tollbring blickar mot utlandsäventyr

Efter fyra säsonger i elitserien börjar Cassandra Tollbring blicka mot ett utlandsäventyr. 23-åringen skrev nyligen på för ett år till i H65 Höör men får hon som hon vill blir den kommande säsongen den sista i Sverige – för den här gången.– Inget är bestämt men det är så jag tänker just nu, säger hon.

Annons
NT-sporten träffade Cassandra Tollbring i familjehemmet i Rimbo i förra veckan. Denna vecka är hon i skånska Åhus där den årliga beachhandbollsturneringen pågår för fullt. Hennes Höör finns med i elitklassen men det är osäkert om Cassandra kommer till spel. ”Jag är halvskadad, så vi får se om jag spelar”, säger hon.

Cassandra Tollbring Rimbo HK för elitserieklubben Team Eslöv. Där blev hon kvar i två säsonger innan hon tog klivet till H65 Höör, drygt två mil nordost om Eslöv.

I Höör har hon nu gjort två säsonger och en tredje väntar till hösten. En stor anledning till att hon förlängde kontraktet stavas Ola Månsson – Höörs nya tränare som har ett förflutet i Eslöv och som redan innan 2012 försökte locka Cassandra till Skåne.

– Det blir nog väldigt bra med Ola. Han har mycket energi i sig, säger Cassandra om den nya tränaren som kommer från allsvenska herrlaget Helsingborg och som nyligen ledde damernas U20-landslag till en sjätteplats i VM.

Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer?

– Vi har åkt ut i kvartsfinal två år på raken så nu är det väl dags att ta det där jäkla SM-guldet. Vi får hoppas att Ola är den sista pusselbiten vi behöver för att gå hela vägen. Han kommer svetsa oss samman mer, säger Cassandra som även förlorat två SM-kvartsfinaler med Eslöv.

23-åringen har varit med i toppen av både assist- och skytteligan under alla sina fyra elitseriesäsonger.  Den senaste var hon fjärde bästa framspelare i serien med 60 assist på 22 matcher och nia i skytteligan med 101 mål. I slutspelet fyllde hon sedan på med 28 mål och elva assist när Höör åkte ut i fem matcher mot rivalen Lugi.

– Vi gjorde bra matcher i slutspelet men räckte inte till tyvärr. Själv blev jag skadad kring jul och när jag kom tillbaka kom jag inte upp i den nivån jag vill hålla, säger Cassandra.

Den ska hon nu försöka hitta på nytt och hålla i över hela den kommande säsongen. Cassandra vill leverera i varje match och undvika svackor. Och det i en nygammal position.

– Jag kommer gå tillbaka från mittnia till vänsternia och få en större roll. Det känns väldigt kul att få spela vänsternia igen och jag hoppas att det blir roligt också.

Säsongen som kommer blir alltså Cassandras femte raka i elitserien och sedan får det vara nog för den här gången om hon själv får bestämma. Ett utlandsäventyr lockar.

– Jag har inte bestämt mig än men just nu är det så jag tänker, ett år till i Sverige och sedan sticka utomlands.

– Vilket land spelar absolut ingen roll utan det blir en upplevelse var jag än hamnar.

Men först är

det femte gången gillt i SM-slutspelet – i vår ska hon ta sig längre än kvartsfinal.

Cassandra Tollbring

Född: Den 19 mars 1993.

Moderklubb: Rimbo HK.

Nuvarande klubb: H65 Höör (2014-).

Övriga klubbar: Team Eslöv (2012-2014).

Landslagsmeriter: 3 juniorlandskamper, 1 ungdomslandskamp.

Placering i elitseriens skytteliga:

2015-16: 9:a, 101 mål/22 matcher.

2014-15: 11:a, 104/22.

2013-14: 5:a, 116/22.

2012-13: 8:a, 111/22.

Placering i elitseriens assistliga:

2015-16: 4:a, 60/22.

2014-15: 11:a, 50/22.

2013-14: 2:a, 78/22.

2012-13: 11:a, 59/22.

Annons