Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Campus Roslagens vd lämnar

Campus Roslagens vd Carin Björfors slutar sista februari. Ett drömjobb på Statens fastighetsverk lockar henne från Norrtälje.

Annons

Björfors lämnar efter nära fyra år som ansvarig för Campus Roslagen AB, kommunens bolag som driver utvecklingen av Norrtäljes studentområde. Hennes nya uppdrag blir att jobba med förvaltningen av Stockholms teatrar och museer inom Statens fastighetsverk.

– Det är något jag velat göra länge. Men jag lämnar Campus Roslagen med viss sorg, jag trivs och har haft ett otroligt bra samarbete med bolagets styrelse, säger hon.

Under Carin Björfors ledning har Campus Roslagen ändrat inriktning från fastighetsförvaltning till utveckling och utbildning. Bolaget har sålt alla fastigheter utanför det egna området för att kunna lägga allt krut på utbildning och företagande på Norrtäljes forna regementsmark. Hon tycker att Campus har lyckats bra med uthyrningen av studentbostäder och lokaler till företag. I stort sett alla byggnader på området är fulla.

Dessutom finns en färdig strukturplan för framtida utbyggnader, framtagen i samråd med länsstyrelsen.

– Den stora utmaningen är att få hit nya utbildningar. Vi jobbar hårt med detta men konkurrensen är hård, säger Carin Björfors.