Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygglovstvist blir fall för domstol

I nästan ett och ett halvt år har en bygglovstvist pågått mellan en tomtägare på Blidö och Norrtälje kommun.

Annons

Tomtägaren har enligt detaljplanen rätt till 20 kvadratmeter byggnadsyta på tomten. Efter en besiktning i slutet av augusti år 2012 kom bygg- och miljökontoret fram till att tomtägaren olovligen byggt ut ett hus med 22,5 kvadratmeter. Och att tomtens två hus sammanlagt uppgår till 75,5 kvadratmeter. Förutom det ska tillbyggnaden ligga för nära grannen.

Bygg- och miljönämnden beslutade att hela tillbyggnaden skulle rivas samt att tomtägaren skulle betala en avgift på 35 750 kronor.

Tomtägaren hävdar att han har ett muntligt avtal med grannen samt att han följt de utsatta gränsstolparna. Han överklagade kommunens beslut till Länsstyrelsen i Stockholms län men fick avslag i slutet av förra året. Även det beslutet har överklagats och nu blir tvisten ett ärende för Mark- och miljödomstolen.