Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggfackets ordförande talar i Norrtälje

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Byggnadsfackets ordförande Johan Lindholm är huvudtalare för Socialdemokraterna på första maj i Norrtälje.

I Norrtälje har Socialdemokraterna tagit bort marscherandet i tåg på arbetarnas helgdag. I stället anordnar man en familjedag i Societetsparken, som börjar klockan 12. Här ska Johan Lindholm, byggfackets ordförande, tala. Han tycker det finns många saker att ta upp.

– Framför allt när det är ett supervalår. Jag vill tala om hur vi ska ordna fler jobb, de ungas situation, bostad och klimatmålen, där det inte är mycket verkstad, säger han.

Lindholm tycker att första maj ett supervalår är mer betydelsefullt än vanligt.

– Ja. Vi vill bland annat att det ska vara ordning och reda på arbetsmarknaden. Vår svenska modell med kollektivavtal måste vi utveckla, säger Lindholm.

I mitten på 1990-talet jobbade Johan Lindholm under flera månader på Hallsta pappersbruk som snickare.

– Vi jobbade med formsättning av fundament där maskinerna skulle stå.

2013 talade Lindholm på Götaplatsen i Göteborg. I år firar han 50-årsdagen i talarstolen. Att tacka nej var aldrig aktuellt.

– Nej, faktiskt inte. Ett supervalår är det bara hedrande. Kul att få komma till en delvis ny stad. Jag har tidigare firat midsommar på Väddö hos min svägerska, säger han.