Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygget på Björnö kan snart dra i gång

Utvecklingen av en annan stadsdel i Norrtälje, Björnö, har stoppats av lågkonjunkturen. Men nu räknar markägaren med att starta utbyggnaden efter nyår.

Totalt finns planer på cirka 800 bostäder i Björnö, sydöst om Norrtälje och inte långt från Mellingeholm där Fortifikationsverket vill uppföra 400-700 bostäder. Exploateringen av Björnö har diskuterats under många år och sedan 2010 finns en färdig detaljplan som ger utrymme för första etappens 330 bostäder.

Men HSB, som äger marken via dotterbolaget KB Björnö Mark, har dragit i handbromsen på grund av det osäkra ekonomiska läget. Nu anser bolaget att det ser ljusare ut.

– Inga beslut har tagits men mycket pekar på att vi startar arbetet med att dra fram infrastruktur i området i början av nästa år, säger Kjell Hansson, projektledare på HSB.

Framtagningen av vägar, vatten och avlopp, fjärrvärme, och stadsnät med fiber beräknas kräva investeringar på cirka 25 miljoner kronor. Därefter byggs bara en mindre del av den första etappen inledningsvis, drygt 30 tomter för småhus. Ökad marknadsföring av projektet ska ge området extra skjuts.

– Vi ska vara med och sälja in Björnö på bostadsmässan i Norrtälje i april nästa år, säger Kjell Hansson.