Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg kulturscenen efter originalritningen

Turerna kring den blivande kulturscenen i Rimbo har varit många. Det förslag som kom från engagerade invånare och kulturarbetare i Rimbo, och som först antogs av politikerna, ratades efter ett tag då det visade sig att kostnaderna rusade iväg.

Anmäl text- och faktafel

Förslaget ritades om och genom detta omöjliggjordes flera användningsområden av kulturscenen. Politikerna sköt till extra 15 miljoner kronor. Och inte blev det billigare. Faktum är att det skulle vara billigare att bygga enligt originalritningen.

Bygget är i dag ännu inte påbörjat, så möjligheten att ändra sig och återgå till det ursprungliga förslaget finns fortfarande. Detta kommer dock inte att hända om inte styrande politiker lyfter frågan. Är Bino Drummond (M), Robert Beronius (L), Anders Olander (C) och Göte Waara (KD) villiga att göra detta?

För oss i Vänsterpartiet är det självklart att när vi väl bygger så ska vi också bygga en kulturscen som motsvarar de behov som finns i Rimbobygden nu och i framtiden.

Catarina Wahlgren (V)

Johannes Folkesson (V)

Stefan Grath (V)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel