Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buskörde med stulna bilar

Fyra bilar stals från Tickstabanan och användes för buskörning.

Natten mot lördag bröt sig flera personer in i Krutcupen racings klubbhus vid Tickstabanan, söder om Rimbo.  De plockade med sig verktyg och flera bilnycklar och lämnade området i fyra av Krutcupens bilar efter att ha forcerat vägbommen med en av dem.

Därefter följde vanvettig buskörning på allmänna vägar kring Rimbo och Rånäs. När tjuvarna tröttnade övergavs bilarna helt sönderkörda i skogsområden och diken. Tre av bilarna hittades i Sättraby i mycket dåligt skick, en var utbränd. Den fjärde hittades en knapp kilometer från Tickstabanan.

– Bilarna är voltade, utbrända och sönderkörda. Det är en farlig lek och jag ser på däckspår och annat att de kört väldigt fort, säger Hasse Söderström, ordförande i Krutcupen racing, och fortsätter:

–  Jag ser mycket allvarligt på att vissa buskör och kör så hänsynslöst på allmänna vägar med stulna bilar. 

Krutcupen upptäckte stölden på lördagsmorgonen och drog igång en jakt efter bilarna på Facebook.

– Det var många som engagerade sig i detta och de ska ha ett stort tack. Jag har en hyfsad aning om vilka som ligger bakom bilstölderna men det ska ju bevisas också, säger Hasse Söderström. 

Polisen i Norrtälje har inlett en förundersökning gällande stöld och vill ha in tips från allmänheten.

– De har stulit fyra bilar så det måste ha hörts och därför behöver vi hjälp från allmänheten annars blir det svårutrett, säger Marie Lundberg, kriminalinspektör vid Norrtäljepolisen.

Totalt uppskattar Hasse Söderström att det stals och förstördes för 50 000 kronor. Ingen av bilarna var försäkrade.

– Gjort är gjort och vi får leta efter nya bilar, säger Hasse Söderström.

Efter helgens trista händelse är Hasse Söderström både förbannad och ledsen.

– Det känns surt. Alla ungdomar är välkomna till stadion och en av anledningarna med den är att ungdomar inte ska behöva busköra på allmän väg, säger han och fortsätter:

– Många har ringt och undrat om vi stänger för ungdomar nu men det gör vi inte. Tvärtom så ska vi kämpa vidare och ungdomslägrena fortsätter som vanligt.

Vet du något? Ring polisen: 114 14 eller Norrteljetidning: 0176-795 74 mejl: [email protected]