Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-åring anhållen – misstänks ha våldtagit tonårig flicka

Vid 7.30-tiden på söndagsmorgonen grep polisen en man i 25-årsåldern som misstänks för en våldtäkt på en 16-årig flicka i en mindre ort i Norrtälje kommun.

Annons

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum vid 6.30-tiden på söndagen. Den misstänkte gärningsmannen kunde gripas av polisen en timme senare.

– Gripandet var helt odramatiskt. Det var flickan själv som larmade polisen och både hon och gärningsmannen befann sig i en bostad som ingen av dem bodde i, de hade sovit över där, säger Peter Adolfsson, tf stationsbefäl på Norrtäljepolisen.

Polisen hade med sig både en hundpatrull, om gärningsmannen skulle ha flytt, och tekniker som omgående inledde en undersökning av brottsplatsen. Den 16-åriga flickan fördes till Södersjukhuset för undersökning, medan den misstänkte gärningsmannen togs till polisstationen i Norrtälje.

– Vi har hållit ett kort inledande förhör med honom men fler förhör väntas under dagen, säger Peter Adolfsson som i övrigt inte vill lämna ut mer uppgifter kring den misstänkta våldtäkten.

Under söndagen fattade en jouråklagare beslut om att mannen skulle anhållas som skäligen misstänkt för brottet.

Annons