Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandmän från Norrtälje hjälper till vid storbranden

På tisdagsmorgonen skickades en tankbil och två brandmän från Norrtälje till den stora branden i Sala, Västmanland.

Brandmännen Tom Bengtsson, från brandstyrkan i Norrtälje, och Mattias Karlsson, Rimbo brandstyrka, ska hjälpa till under hela tisdagen med att transportera vatten till brandområdet.

Rimboborna Tom Bengtsson och Mattias Karlsson befinner sig i områden kring orten Hörnsjöfors, väster om Sala. Enligt Tom Bengtsson ska alla boende i och runt Hörnsjöfors vara evakuerade. Vid klockan 11.30 på tisdagen hade de två brandmännen inte varit i närheten av branden än.

Flera räddningstjänster i Stockholms län turas om och under tisdagen är det alltså Norrtälje som håller med en tankbil och två brandmän.

Under onsdagen kommer Lars Anderman, räddningschef vid räddningstjänsten i Norrtälje vara på plats i Västmanland för att hjälpa till med information och mediefrågor. 

– Vi gör vad vi kan för att hjälpa men jag kan inte säga om vi i Norrtälje kommer sätta in fler brandmän, säger Lars Anderman, räddningschef vid räddningstjänsten i Norrtälje.

Tommy Granberg, insatsledare vid räddningstjänsten i Norrtälje säger att svårigheten med branden runt Sala är det varma vädret och att det blåser samt att ingen kommun klarar av att släcka sådana bränder på egen hand utan behöver hjälp och stöttning.

Branden i Västmanland utbröt i västra delarna av Sala kommun i torsdags förra veckan. Strax efter midnatt, natten mot tisdag, påträffades en död person i branden.

Ett hundratal personer från räddningstjänsten, försvaret och hemvärnet arbetar med att få kontroll över branden. 13 helikoptrar vattenbombar området och hittills har 1 200 personer evakuerats och tvingats lämna sina hem.