Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i plåtskorsten i Gottsta

En brand i en skorsten av plåt orsakade utryckning till en villa i Gottsta Hallstavik på onsdagskvällen. Räddningstjänsten fick rycka ut ytterligare en gång under natten till torsdag.

Annons

Räddningstjänsten larmades strax efter halv sex på kvällen till en misstänkt brand i en tvåplansvilla i Gottsta. Enligt utlarmningen rök det i skarven mellan villan och ett garage som är ihopbyggt med huset. 

Sex bilar från Hallstavik, Norrtälje och Älmsta skickades till platsen. De började med att frilägga en skorsten i skarven mellan hus och garage och kunde därmed dämpa värmen från den heta skorstenen. En fullt utvecklad villabrand undveks därmed.

Under natten till torsdag kom det dock återigen ett larm från samma villa där det ska ha börjat pyrt igen. Väl på plats kunde dock räddningstjänsten konstatera att det inte rörde sig om något allvarligt och kunde kontrollerat släcka röken.