Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra av hemmaåkarna i Fönstersprinten

Rimos rallyåkare körde med vässade klor i Fönstersprinten i lördags. Facit blev hela tre klassegrar – via Anders Lundin, Ulf Pettersson samt Nicklas Karlsson.

Annons

Tävlingen var säsongens tredje i Öppna Östra sprintcupen och hade lockat ett fullmatat startfält till Roslagen. Hela 89 ekipage dök upp till årspremiären på grusunderlag i Upplands distrikt.

Den 2,8 kilometer långa sträckan var belägen vid Rö (mellan Broby och Finnby) och kördes tre gånger. Snabbaste tiden – oavsett åk – räknades.

I fyrhjulsdrivna klassen hade Anders Lundin minst sagt hemmaplan, boende vid starten i Broby. Han fick finna sig i ett visst favoritskap och infriade även detsamma efter att ha satt segertiden i det sista åket.

Marginalen här blev en dryg sekund till andraplacerade Nils Jensen, Haninge.

– Jag missade en växling strax efter start i det andra åket och det medförde en andraplats inför slutomgången. Men här fungerade allt prickfritt och vi kunde ta segern. En bra dag, sammanfattade Anders, som åkte med dottern Marielle Lundin-Breidenskogh i kartläsarstolen.

Läs mer om rallyt i tisdagens NT, papperstidningen

KURT ELIASSON