Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadspriser stiger kraftigt

Priserna på villor och bostadsrätter stiger kraftigt i Norrtälje kommun, enligt Mäklarstatistik.

Uppgången senaste kvartalet är fem procent för villor och sex procent för borätter. Höjningarna sticker ut vid en jämförelse med Stockholms län och riket. Villapriserna står stilla i både länet och landet medan bostadsrätterna haft samma blygsamma prisökning i såväl riket som länet, en procent.

Trots lokala prishöjningar är Norrtälje fortfarande ett billigare alternativ för den som letar bostad i Stockholmsregionen. Snittpriset för en villa i kommunen är drygt 1,9 miljoner kronor, lägst i länet. Snittvillan i länet kostar 4,1 miljoner kronor. För närvarande präglas bostadsmarknaden av ett lågt utbud.

– Lagret av bostäder har sålts av under hösten och på Hemnet är det 10-20 procent färre villor och bostadsrätter till salu jämfört med samma tid förra året, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.