Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bopriserna fortsätter stiga

Priserna på både bostadsrätter och villor har ökat det senaste kvartalet. Och ingenting talar för ett prisfall den närmaste tiden.

Annons

Priserna på bostadsrätter steg med tre procent och villorna blev en procent dyrare det senaste kvartalet.

– Det har varit bra hela året och framförallt efter sommaren har efterfrågan ökat. Det finns en brist på lägenheter och det händer att de säljs redan innan visning i dag, säger Björn Strömberg på Mäklarhuset, som säljer en hel del nyproducerade lägenheter i Norrtälje.

Just nu pågår försäljningen av lägenheter i bostadsrättsföreningen Kristallen som ligger ovanför busstationen samt i kvarteret Haren vid badhuset.

– Det var lite trögare i våras, men efter semestrarna har det släppt rejält. När nyproduktionen går bra då går marknaden bra.

Enligt SEB:s boprisindikator som redovisas varje månad tror allt fler hushåll att bostadspriserna kommer öka det närmaste året. Det gör även Björn Strömberg på Mäklarhuset.

– Norrtälje tillhör en expansiv region med hög inflyttning och låg arbetslöshet. Den låga räntan gör också att fler vågar slå till och just nu finns det inga egentliga oroshärdar för privatekonomin och då stiger också priserna.