Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokslut fritt från dramatik

I dag redovisade skogskoncernen Holmen, där Hallsta pappersbruk ingår, sin bokslutsrapport för 2013.

Annons

Holmens bokslut för 2013 bjöd inte på någon större dramatik. Bokslutet visar att det går fortsatt tungt för pappersverksamheten och under förra året minskade efterfrågan på tryckpapper i Europa med fem procent.

Vid årsskiftet höjdes priset på tidningspapper med cirka fem procent. Även priset för journalpapper har justerats och höjningarna väntas få genomslag under det första kvartalet och visas med full effekt under det andra kvartalet.

Koncernens rörelseresultat för det fjärde kvartalet landade på 338 miljoner kronor vilket var ungefär som förväntat och betydligt bättre än motsvarande kvartal 2012.

Rörelseresultatet på helåret blev 1,2 miljarder vilket är en halv miljard sämre än 2012. Nedgången beror främst på en starkare svensk krona, lägre försäljningspriser för tryckpapper samt att företaget haft stora produktionsstörningar inom Iggesund Paperboard.

I samband med bokslutet meddelade också vd:n och koncernchefen Magnus Hall att han lämnar sin post i samband med årsstämman den 8 april.

Hall har varit vd i tio år och ersätts nu av Henrik Sjölund som för närvarande är vd för Holmen Paper.