Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokmässa på Långsjöskolan i Rimbo

200 unga författare visade upp sina verk.

Annons

Romaner, faktaböcker och kokböcker. Alla sorter fick plats när 200 elever under onsdagen visade upp sina böcker vid en bokmässa på Långsjöskolan.

Sexåriga Era Berisha från förskoleklassen vid Långsjöskolan i Rimbo har skrivit en berättelse som heter ”Hästarna”.

– Jag tycker att hästar är så fina, säger hon.

Klasskompisen Rawan Salam har skrivit boken ”Prinsessorna”. Framsidan har hon ritat själv.

Era och Rawan har precis som resten av skolans elever fått sin egen bok tryckt och inbunden. 200 elever från förskoleklassen till åttonde klass skrev och illustrerade en alldeles egen bok i ett projekt som pågick under hela höstterminen. Skolan skickade sedan iväg berättelserna för tryck och i förra veckan kom böckerna tillbaka.

– Vi ville få fart på skrivandet hos eleverna, säger Pia Valtersson-Eriksson, lärare vid Långsjöskolan.

Vad eleverna valde att skriva om varierade kraftigt. Många skrev om sina favoritskådespelare, andra om djur. Någon om en kille som fick vara ensam hemma. Till och med en bok om mordet på Olof Palme återfanns bland alstren.

Många av de äldre eleverna skrev kokböcker. 14-åriga Sofia Norelius älskar att baka och författade därför bakboken ”Sofias söta favoriter.”

– När eleverna fick sin bok blev de stolta över att ha åstadkommit något riktigt, säger Pia Valtersson-Eriksson.