Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boken som vill inspirera till äventyr

Med guideboken "Vandra Roslagsleden" vill författaren Gunnika Isaksson-Lutteman få fler att hitta ut i naturen och framför allt till Roslagsleden. Den 5 augusti kommer hon till Wira Bruk för att presentera boken för äventyrslystna.

– Man kopplar ur från internet och kopplar istället in naturen och att vara i nuet, säger författaren Gunnika Isaksson-Lutteman.

Friluftsliv har alltid varit en stor del av Gunnika Isaksson-Luttemans vardag, och drömmen har länge varit att få skriva en guidebok för att inspirera andra till att ta sig ut i naturen.

På lördag den 5 augusti kommer hon till Wira Bruk för att presentera boken "Vandra Roslagsleden". Som läsare får man följa med längs de 11 etapperna från Danderyd till Grisslehamn och man får även ta del av tips på vandringar i ledens närhet.

– Det positiva med Roslagsleden är att det är en tätortsnära vildmarksled. Många har gått på den utan att veta om det, säger författaren.

LÄS MER: Varierande vandring

I boken lyfter Gunnika Isaksson-Lutteman även kulturhistoriska aspekter och sevärdheter som går att hitta längs leden.

– Jag personligen tycker att det är kul att få reda på sånt för jag tycker om att veta var jag rör mig och vad som har funnits där tidigare, säger hon.

Vidare framhäver hon att vandring har blivit något av en trend och enligt henne beror det delvis på att det är enkelt och att man inte behöver köpa massa dyr utrustning för att komma iväg.

LÄS MER: Förbättra Roslagsleden

För Gunnika Isaksson-Lutteman har det alltid varit viktigt att komma ut i naturen och 2011 fick hon idén att genomföra projektet "52 adventures". Varje helg under ett helt år gav hon sig ut på olika äventyr. När hon blev tillfrågad om att börja skriva guideböcker blev drömmen äntligen verklighet.

– Det är helt fantastiskt och det känns så kul att få dela med mig och tipsa andra. Jag är lyckligt lottad som får spendera så mycket tid utomhus, säger Gunnika Isaksson-Lutteman.

Bokpresentationen äger rum på Wira Bruk på lördag den 5 augusti kl. 12 - 14.