Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende varnades för röken från butiksbranden

 
Storbranden på Knutby torg
Visa alla artiklar

Det vällde ut kraftig rök från branden på Roslagsjärn och räddningstjänsten gick ut med ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA på onsdagsmorgonen.

Anmäl text- och faktafel

– Vi uppmanar boende i närheten att stänga dörrar, fönster och ventilation om man besväras av röken. Vi vet inte riktigt i nuläget hur vinden kommer att vrida sig, säger Hans Eriksson vid räddningstjänstens ledningscentral.

VMA-meddelandet gick ut via radio och tv och som SMS till mobiltelefoner som befann sig inom cirka en kilometers radie från branden. Det var SOS Alarm som skickade ut meddelande efter beslut av räddningsledare.

Så den kraftiga röken syntes och kändes uppmanades boende också att hålla sig inomhus och att mer information ges löpande på Sveriges Radio P4 Stockholm. VMA-meddelandet återkallades vid halv tre på eftermiddagen.

Följ också vår rapportering och läs alla artiklar om branden här på norrteljetidning.se!