Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blum leder allsång vid Taubefesten

Michael Blum leder allsången vid årets Taubefestival på Rådmansö. Dessutom medverkar Magnus Manks, Anne-Marie Henning och en rad andra musikanter.

Annons

Vad vore en sommar utan allsång och Evert Taube? Torsdag den 26 juni finns chansen att sjunga med i några av hans mest kända låtar.

Då genomförs den åttonde upplagan av Rådmansös egen Taubefestival i kyrkan. Titeln är Hör fioler och flöjt, en strof hämtad ur Taubes Brudvals.

Festivalen invigs, precis som tidigare år, av Sture von Schewen. Den är sedan uppdelad i två avdelningar, där allsången leds av Michael Blum. Han får också inleda kalaset tillsammans med Rådmansö spelmän.

– Han gör en prolog, där han tillsammans med spelmännen framför ett arrangemang av Evert Taubes Brudvals, berättar Kjell Åhlander från Rådmansö församling.

Sen blir det allsång, med ett brett spektrum av Taubevisor.

– Vi knyter ihop Roslagen och Bohuslän med Provence och Pampas, säger Kjell Åhlander.

Dessutom medverkar musikerna Magnus ”Mankan” Manks och Anne-Marie Henning på kontrabas och jazzpiano och solisterna Lennart Brynielsson, Viveka Söderbärg Åhs och Birger Björnerstedt. I andra avdelningen ligger fokus på Roslagen. Det blir både mer allsång och musik med trubaduren Olle Sewerin.

Rådmansö kyrka 26 juni kl 17-21