Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blodig foppatoffel fällde våldsam gäst

Ett järnspett för mördarsniglar, mycket alkohol och en foppatoffel spelade nyligen stor roll i en polisutredning om misshandel i en sommarstuga.

I början av kvällen var stämningen jättetrevlig, säger den nu dömde 38-åringen i polisförhör.

– Jag hade med mig rosévin och whiskey och grannen bjöd på mojito, säger han om festen i fritidshusområdet utanför Norrtälje.

Men mannen blev mer än lovligt full och efter att ha kallat grannen ”finnjävel” över 50 gånger blev han ombedd att lämna kalaset.

38-åringen gick då sin väg, men återkom beväpnad med en yxa och ett vässat armeringsjärn.

– Han ville inte gå hem så jag fick fösa i väg honom. Efter det minns jag inte vad som hände förrän polis och ambulans kom till platsen, säger brottsoffret som senare hittades misshandlad utanför 38-åringens bostad. Mannen blödde kraftigt då hans läpp hade kluvits itu.

Övriga gäster på festen skickade polisen hem till 38-åringen som greps omgående. Han hade då låst in sig med järnspettet och yxa i ett förråd på sin tomt. Mannen sade sig sakna minne av att ha misshandlat grannen, men då dennes blod fanns både på hans shorts och ena foppatoffla var det svårt att neka.

– Yxan har jag till att hugga ved. Armeringsjärnet är för mördarsniglar. Varför skulle jag ha slagit min granne, sade 38-åringen efteråt och menade att grannen kanske hade ramlat och rivit upp läppen på sly i ett dike.

Norrtälje tingsrätt anser det bevisat att 38-åringen tilldelat sin granne någon form av slag i ansiktet och dömer honom för misshandel och olaga hot till villkorlig dom och samhällstjänst. Han ska även betala grannen 16 600 i skadestånd.