Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blocket-bedragare lurade till sig 270 000 kronor

En 28-åring åtalas för tio fall av bedrägeri. Han misstänks ligga bakom ett stort antal annonsbluffar på Blocket sedan år 2006. De flesta av brotten är redan preskriberade.

Den 28-årige mannen åtalas för att ha lurat nio privatpersoner att betala sammanlagt 36 700 kronor i handpenning på fordon i falska annonser på annonssajten Blocket.

Han ska även ha lurat till sig två bilar, en Chevrolet Cruze och en Citroën C3, värda sammanlagt 232 000 kronor från två godtrogna bilsäljare.

Mannen var efterlyst i två år innan han greps i Hässelby i mitten av november. Han har erkänt de flesta bedrägerierna med förklaringen att ”han var skuldsatt och behöver pengar”.

Gällande de två bilarna nekar 28-åringen till brott menar i stället att det är han som har blivit blåst.

Han säger i förhör att han köpte bilarna på uppdrag av en bilhandlare med planen att göra sig en liten förtjänst på affären, men att bilhandlaren sedan tagit emot bilarna utan att ge honom en krona tillbaka.

Mannen har däremot inte kunnat förklara varför han, efter att själv ha blivit blåst, inte kontaktade personerna som han tecknade köpeavtal med.

Brotten har utretts av Norrtäljepolisen men har begåtts på olika platser runt om i landet.

Mannen åtalas nu för tio bedrägerier. Han är tidigare dömd för både bedrägeri och urkundsförfalskning.