Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blocket-bedragare friad efter åklagarmiss

Åklagaren gjorde en miss i utredningen. Därför kan domstolen inte döma mannen för två av tio bilbedrägerier.

Som NT har berättat utredde Norrtäljepolisen en misstänkt annonsbedragare i höstas.

I december åtalades den 28-årige mannen för sammanlagt tio bilbedrägerier via annonssajten Blocket.

I åtta fall lurade mannen presumtiva köpare att betala handpenning på fordon i falska annonser. I två fall förmådde han ett par godtrogna bilsäljare att lämna över varsin bil värd drygt 100 000 kronor styck.

Mannen sade under rättegången att han köpt bilarna på uppdrag av en namngiven bilhandlare i Täby, men att bilhandlaren sedan lurat honom på både bilar och pengar. Då åklagaren aldrig begärde att denna bilhandlare skulle förhöras, kan Attunda tingsrätt inte heller utesluta att mannen talar sanning och att han därmed har kommit över bilarna utan brottsligt uppsåt.

Mannen frias därför från de två bedrägerierna. Samtidigt döms han att betala tillbaka köpeskillingen som säljarna snuvades på.

Mannen sade under rättegången att han begått bedrägerierna för att finansiera sitt missbruk av Treo comp.

Enligt rätten verkar 28-åringen villig att ordna upp sitt liv.

Han döms därför till skyddstillsyn och behandling mot sitt missbruk. Han ska även betala tillbaka drygt 340 500 kronor till de personer han har lurat.