Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två halkbekämpande fordon i diket – väg 283 avstängd i timmar

Under fredagsmorgonen åkte en saltbil av väg 283 strax söder om Trästabron. När en hjullastare kom för att sanda - kanade även den ner i diket. Vägsträckan var avstängd större delen av dagen och även inpå kvällen var det begränsad framkomlighet.

Annons

Varken polis eller räddningstjänst fick larm om olyckorna som skedde 400 meter söder om Trästabron på Väddö vid 07.30 tiden på morgonen. Detta trots att flera bilar hamnade i timslånga köer på platsen och det var svårt att ta sig förbi på platsen då även två bussar hamnade på sniskan på vägen.

Först bidrog halkan till att två bilar kolliderade och hamnade illa till på vägen, enligt polisen. Sedan hamnade även en buss på sniskan över vägen på grund av väglaget. Och när så en lastbil kom för att salta - kanade även den ner av vägen och välte ner i diket. Efter det kom en sandbil för att sanda - men även den hamnade på sidan i diket.

Läs även: Polisen varnar efter avåkning i Grisslehamn: Det är glashalt överallt

Det var först när man upptäckte att lastmaskinen hade börjat läcka hydraulolja som räddningstjänsten fick ett larm.

– Det som hände var att saltbilen välte i morse då det var väldigt halt på platsen. Då åkte lastmaskinen fram för att se hur det hade gått med föraren - men då välte den också ner i diket, säger Jacob Öhrn, styrkebefäl vid räddningstjänsten.

Bilbärgarna i Roslagen/Falk var på morgonen på plats med två tungbärgare för att lyfta fordonen på rätt köl igen. Foto: Peter Vesterberg/läsarbild

Läs även: Lastmaskin i diket vid Trästa färjeläge – läcker bränsle

Inga personer ska dock ha kommit till skada i samband med att de tunga fordonen välte. Inga brottsmisstankar finns i samband med händelsen.

Väg 283 stängdes av under bärgningsarbetet, trafiken leddes då om via Trästabron. Prognosen var ursprungligen att avstängningen skulle vara i cirka fyra timmar, sedan förlängdes prognosen till 18-tiden.

Klockan 18 meddelade Trafikverket att vägen var öppen igen, men att det dock kunde vara fortsatt begränsad framkomlighet på platsen. Sträckan beräknades vara fullt framkomlig under sen fredag kväll.

Platsangivelsen på kartan visar en ungefärlig position för olyckan.

Bilbärgarna i Roslagen/Falk var på morgonen på plats med två tungbärgare för att lyfta fordonen på rätt köl igen. Foto: Peter Vesterberg/läsarbild
Foto: Peter Vesterberg/läsarbild

Mer läsning