Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunden Turbo sprang bort i Nivsta – hittades efter mer än ett dygn

Vid 07-tiden på måndagsmorgonen smet Turbo från sin matte Frances-Corinne Jenderholt i Nivsta, Gottröra. Vid 15-tiden på tisdagen hittades han igen.

Annons

Frances-Corinne Jenderholt är nyinflyttad sedan två månader tillbaka med pojkvännen och hunden Turbo i Nivsta, strax söder om Gottröra. I måndags morse skulle hon rasta Turbo lite snabbt men 24 timmar senare kunde hon konstatera att det inte blev som tänkt.

– Jag skulle rasta honom lite snabbt på morgonen men han måste ha fått syn på något och stack ner på en åker intill oss. Han har gjort så ibland men han brukar alltid komma tillbaka direkt. Nu gick jag ner efter honom och då var han borta, berättade Frances-Corinne Jenderholt på tisdagsförmiddagen.

I över ett dygn letade de. Frances-Corinne Jenderholt la också ut en efterlysning på Facebook och larmade polisen i Rimbo och Norrtälje som också delade efterlysningen på sin Facebooksida.

– Vi har fått jättebra respons och fantastisk hjälp från jättemånga runt omkring. En tjej med id-hund har också hjälpt oss att spåra och hon kommer tillbaka nu idag. Hennes hund fick upp ett spår så Turbo verkar ha uppehållit sig i närheten ett tag men sen vet vi inte var han har tagit vägen.

Att familjen är nyinflyttade spädde på oron att Turbo inte skulle hitta hem. Men vid 15-tiden hittades han igen, skriver ägarna i sociala medier.

"Först och främst vill vi tacka alla fantastiska människor som har hjälpt till och delat och erbjudit sig hjälpa till.  ❤️ Turbo blev hittad runt 15 tiden idag. Han blev överlycklig av att träffa husse och matte och vi lika lyckliga av att träffa honom. Han hade inga skador och verkar må bra förutom att han är väldigt trött! än en gång tack!!" skriver Turbos matte och husse på Facebook.

Hunden Turbo sprang bort vid 07-tiden på måndagsmorgonen. Foto: Privat

Mer läsning

Annons