Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal kläder för 42 000 kronor i tre butiker på 40 minuter – nu åtalas misstänkte tjuven

Den 1:a juli blev butikerna Gant Outlet, Inse och MQ i centrala Norrtälje bestulna på kläder. Kläderna som stals ska ha haft ett sammanlagt värde av 42 000 kronor. En 30-årig man är misstänkt.

Annons

Väskan som misstänkt används vid stölden på Gant Outlet.

En 30-årig man misstänkts ha stulit kläder för 42 000 kronor, inom loppet av 40 minuter. Mannen sitter nu häktad i väntan på rättegång med hänvisning till att det finns en risk att han annars avviker från rättegången.

Mannen misstänkts för stöld vid tre olika tillfällen. Under två av stölderna misstänkts han ha haft medhjälp. Den åtalade nekar till brott då han menar att han aldrig haft för avsikt att stjäla.

LÄS MER: Fyllde väska med kläder - larmet gick

STÖLDERNA: Så kan det ha gått till

MQ

Runt klockan 15:07 kommer det in en man på MQ som ser sig runt. Vittnesmålen menar att mannen vid detta tillfälle planerade vad som skulle stjälas. Bara en stund senare kommer ännu en man in i butiken. Han har med sig en stor platskasse. Därefter tar männen kläder från hyllorna och lägger i påsen. Den ena mannen lämnar därefter butiken medan den andra fortsätter att ta kläder.Den misstänkte nekar till stöld och menar att han aldrig varit inne i butiken.

STÖLD AV VÄRDE: 18 909 kronor

INSE

Enligt vittnesmål ska två män ha kommit in i butiken Inse runt klockan 15:23 med en tjock påse. En tredje man tros ha samarbetat med männen vid tillfället. En av mannen har gått fram till en butiksvärd och bett om hjälp. Senare ska männen ha lämnat butiken och personalen ska kort därefter upptäckt att kläder försvunnit. Vittnesmål uppger också att männen ska ha varit inne i butiken tidigare under dagen. Den misstänkte nekar till brott och säger sig inte minnas om han varit inne i butiken.

STÖLD AV VÄRDE: 10 000 kronor

GANT OUTLET

Enligt vittnesmål har en man runt klockan 15:45 fyllt en påse med kläder och sedan gått ut ur butiken. Personalen ringer därefter polisen och springer efter och ropar på mannen. Den misstänkte ska då ha gått tillbaka till butiken och blivit gripen av polis. Den misstänkte nekar till brott och menar att det blev ett missförstånd.

STÖLD AV VÄRDE: 12 624 kronor

Mer läsning

Annons