Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överföll kvinna i tvättstuga – man åtalas för ofredande

När kvinnan kom ner i tvättstugan var hennes ex-kille där. När hon bad honom att gå därifrån blev han aggressiv.

Annons

Det var i mitten av september som kvinnan mötte den bekante mannen i tvättstugan i Hallstavik. Hon hade då redan larmat polisen då han strax innan hade varit uppe vid hennes lägenhet och bankat på dörren och krävt att bli insläppt.

Mannen och kvinnan hade en relation för flera år sedan men mannen har haft uppenbara problem med att förstå och acceptera att hon inte längre vill ha något med honom att göra. Han är flera gånger tidigare både polisanmäld och dömd för att ha förföljt och ofredat kvinnan på olika sätt.

När de nu möttes i tvättstugan skrek kvinnan åt mannen att lämna henne i fred. När hon tog upp sin mobil för att ringa polisen på nytt försökte mannen slita telefonen ur händerna på henne. Han ska även ha knuffat henne flera gånger och slagit en kasse mot hennes huvud. Kvinnan lyckades samtidigt spela in deras dialog med hjälp av mobilen.

Mannen, som är i 35-årsåldern, har nu åtalats för ofredade. Han hävdar att han och kvinnan har ett "svårt förhållande med mycket bråk" men nekar till brott. När han under polisförhör fick ta del av ljudinspelningen som hade gjorts i tvättstugan sa han att han "kunde se i hennes ögon att hon bara skojade" och hävdade att han bara hade försökt att kramat henne.

Mer läsning

Annons