Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oktoberfestare tog strypgrepp på kvinna efter missförstånd – döms för misshandel

Efter Oktoberfesten på Sportcentrum i Norrtälje i höstas hamnade flera personer i bråk. Detta efter att några av dem trodde att en man blivit nedslagen, som bara hade ramlat i fyllan. Nu har en 49-årig man dömts för misshandel.

Annons

49-åringen och hans styvson hade lämnat Oktoberfesten och satt sig på en bänk utanför Sportcentrum. Ingen av dem var nykter. Styvsonen var så berusad att han inte lyckades sitta kvar på bänken utan föll i backen. En av hans vänner som befann sig i närheten, missförstod vad som hänt och trodde att 49-åringen slagit ner styvsonen.

Flera av styvsonens vänner, som inte heller var nyktra, kom fram till 49-åringen och det blev bråk. Flickvännen till en av styvsonens vänner försökte gå emellan för att lugna ner situationen. Då tog 49-åringen ett grepp om hennes hals med ena handen. Kvinnan fick ett rött märke och har sagt till polisen att det gjorde ont och att hon fick andnöd.

Strupgreppet på kvinnan har gett 49-åringen en villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för misshandel. Han har aldrig tidigare dömts för våldsbrott.

Mer läsning

Annons