Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odlade cannabis på "Saltkråkan" - döms till 10 månaders fängelse

Genom att polisen stoppade en misstänkt rattfyllerist i en rutinkontroll i våras - kunde en övergiven knarkodling på Norröra hittas.

Annons

Knarkodlingen hittades i en sommarstuga på Norröra, ön som är känd genom Astrid Lindgrens filmer om Saltkråkan.

I våras stoppade polisen en misstänkt drograttfyllerist på Lännavägen i höjd med Österlisa. Den 30-årige mannen hade ett gram cannabis, 14 gram amfetamin och 2,4 gram kokain på sig och han greps därför omgående som misstänkt för narkotikabrott. En efterföljande kontroll visade också att han varit påverkad av både alkohol och droger när han körde bilen.

Polisen beslutade även om en husrannsakan i hans bostad i Norrtälje och hittade där ytterligare 77,5 gram amfetamin, 0,35 gram kokain och 117 gram hasch.

Då mannen genom en släkting hade tillgång till en sommarstuga på Norröra utanför Blidö beslutade polisen att även det huset skulle undersökas. Där hittade polisen en till synes övergiven cannabisodling och den misstänkte mannen medgav att det var hans odling.

Läs även: Övergiven knarkodling hittades på "Saltkråkan"

30-åringen har i polisförhör erkänt narkotikabrotten men nekade till polisen och åklagarens påståenden om att han sålt narkotikan vidare. Mannen hävdade istället att han packat all narkotika i små påsar för att slippa ha stora mängder knark på sig och att de noteringar om pengasummor som polisen hittat hemma hos honom -bara visade att han var noggrann gällande sin privatekonomi.

Mannen har nu dömts till tio månaders fängelse för flera narkotikabrott, förberedelse till narkotikabrott och rattfylleri.

Mer läsning

Annons