Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtäljebo köpte narkotikaklassad medicin på nätet – hovrätten mildrar straffet

Mannen beställde narkotikaklassad medicin på nätet. Men drogerna hittades av tullen på Arlanda.

Annons
Tullinspektörerna Anna-Lotta Karlsson och Harry Bergmark kontrollerar postförsändelser vid Arlanda flygplats. Det är inte ovanligt att olika slags läkemedel säljs via olagliga nätapotek. (Arkivbild)

I november 2015 hittade tullpersonal på Arlanda två försändelser innehållandes vardera 1.000 narkotikaklassade tabletter som var adresserade till en man som bor i Norrtälje. Drogerna togs i beslag och mannen, som är i 45-årsåldern, blev kort efteråt varse om att han var misstänkt för narkotikasmuggling.

I efterföljande förhör och rättegång i Attunda tingsrätt har mannen berättat att han blivit beroende av smärtlindrande tabletter efter en operation. I den vevan hade han träffat en man som erbjudit sig att beställa de narkotikaklassade tabletterna åt honom - han blev även lovad 50 procents rabatt om han la en beställning på 2.000 tabletter.

I februari förra året dömde tingsrätten mannen till tre månader fängelse för narkotikasmuggling. Domen överklagades och nu meddelar Svea hovrätt att domen ändras.

Enligt hovrätten har mannen inte har gjort sig skyldig till någon förslagen narkotikabrottslighet. Att han dessutom har genomgått en stor personlig förändring sedan tingsrättens dom föll har också påverkat hovrätten. Mannen har bland annat brutit med sitt gamla umgänge, skaffat sig ett jobb och tränat sig av med en stor del av sin smärtproblematik. Därför anser hovrätten att straffet kan stanna vid skyddstillsyn och den vård som frivården bedömer som lämplig.

Läs även:

Två häktade för cigarettsmuggling – togs av tullen i Kapellskär

Tullen stoppade 20 kilo metamfetamin i Nynäshamn – Norrtäljebo döms till långt fängelsestraff

Följde med smugglande kompis – får skadestånd av svenska staten

Mer läsning

Annons