Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man dömd för misshandel med batong utanför krog

22-åringen döms mot sitt nekande och menar att han agerade i nödvärn.

Annons

Du har väl NT:s app? Ladda ner gratis till din iPhone eller till din Android

En 22-årig man har dömts vid Norrtäje tingsrätt för ett fall av misshandel som inträffade utanför en krog i centrala Norrtälje i augusti förra året.

Den man som blev misshandlad var berusad och ska först ha blivit avvisad från krogen efter att han bråkat på dansgolvet. Väl ute på gatan hamnade han i bråk med 22-åringen och dennes kamrater. Under bråket fick den berusade mannen ett batongslag på benet och ett knytnävsslag i ansiktet som gjorde att han föll omkull och slog huvudet i en mur och fick en hjärnskakning.

Den 22-årige mannen, som ibland jobbar extra som vakt vid en restaurang i Norrtälje, har nu dömts för misshandeln. Mannen döms mot sitt nekande. Han menar att den berusade mannen attackerat honom med en batong och att han, efter att ha lyckats få tag i tillhygget, slog ett slag med batongen och utdelade ett knytnävsslag i nödvärn.

Enligt tingsrätten har 22-åringen använt mer än försvarbart våld. Han döms därför för misshandel till villkorlig dom och 70 timmars samhällstjänst. Om rätten istället hade dömt ut fängelse hade straffet blivit fängelse i två månader. 22-åringen döms även att betala brottsoffret 9 600 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons